close
close

Formular cerere ofertă

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații
  DBC Asigură scalarea comunității

  Dezvoltarea antreprenorială, prin comunități de business

  Partener

  Crina Diculescu, specializată în networking și organizarea de evenimente, are o experiență de 15 ani în acest sector. A fondat Dynamic Business Connections, destinată atât profesioniștilor din domeniul afacerilor, cât și persoanelor din spatele acestora. Convinsă de forța colaborării, Crina își propune să faciliteze oportunități de afaceri atât pe plan național, cât și internațional. Acordă o mare importanță auto-cunoașterii și dezvoltării personale, considerând că acestea sunt esențiale pentru succesul în viață și în afaceri.

   Ce v-a determinat să înființați comunitatea Dynamic Business Connections? Cum este să mențineți conexiunile dinamice între oameni, de mai bine de 15 ani?

  Pasiunea mea pentru conectarea oamenilor și experiența acumulată în domeniul relațiilor comerciale și al comunităților de business m-au motivat să înființez Dynamic Business Connections. Lucrând anterior cu o cameră de comerț bilaterală, am avut oportunitatea de a învăța despre valoarea apartenenței la o comunitate de afaceri, despre importanța realizării de tranzacții comerciale cu persoane cunoscute și de încredere, precum și despre rolul crucial al evenimentelor de business.

  În 2022, am decis să pun bazele comunității Dynamic Business Connections. Astăzi, o comunitate dedicată profesioniștilor din lumea afacerilor, cu scopul de a crea un mediu propice dezvoltării relațiilor profesionale, alimentat de experiența și pasiunea echipei.

  Menținerea conexiunilor dinamice între membrii comunității a fost o provocare îmbucurătoare și în același timp, complexă. Deși lipsa unui nume de instituție recunoscută a fost o barieră inițială, ne-a motivat să nu renunțăm și să ne concentrăm pe aducerea împreună a persoanelor cu viziuni și obiective similare.

  Credem cu tărie în puterea networkingului și în necesitatea lui la nivel local și internațional. Prin Dynamic Business Connections, suntem arhitecții oportunităților, am construit punți pentru succesul membrilor noștri, atât în România, cât și dincolo de hotarele ei.

  Ne dedicăm cu pasiune creării și facilitării unui schimb valoros de idei, resurse și parteneriate, pentru a atinge obiectivele de business, care sprijină creșterea și dezvoltarea profesională a membrilor noștri.

  Acordați consultanță în networking. Cum se definește asta în conceptul DBC? Care sunt beneficiile și limitele de care țineți cont atunci când conectați oameni?

  În abordarea Dynamic Business Connections (DBC) privind consultanța în networking, accentul este pus pe dezvoltarea relațiilor autentice și pe crearea unui fundament solid pentru colaborări viitoare, mai degrabă decât pe obținerea unui profit imediat prin vânzări. Noi definim networkingul ca fiind arta de a construi și a întreține relații profesionale valoroase, care pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării personale și profesionale.

  La Dynamic Business Connections, oferim membrilor noștri experiențe, prin intermediul consultanței noastre specializate în networking, punem la dispoziție o serie de avantaje tangibile pentru dezvoltarea profesională. Ne concentrăm pe dezvoltarea abilităților de comunicare, creăm evenimente alături de specialiști în arta vorbirii și a persuasiunii.

  Un alt beneficiu major este consolidarea încrederii, oferim strategii practice pentru depășirea anxietății sociale și a blocărilor interne, încurajăm membrii noștri să participe activ la evenimentele noastre și să inițieze conversații cu încredere și determinare.

  Consultanța noastră este personalizată, și luăm în calcul nevoile și sugestiile individuale ale fiecărui membru. Oferim strategii și sfaturi care să ajute membrii să identifice și să valorifice oportunitățile de networking în mod eficient, în funcție de obiectivele și interesele lor specifice.

  Există câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le avem în vedere totuși, este crucial să stabilim așteptări realiste și să conștientizăm limitările consultanței. Uneori, oamenii se așteaptă ca rezultatele să vină imediat, însă relațiile de afaceri valoroase necesită timp pentru a se dezvolta. Un aspect important este investiția timpului. Participarea la evenimente și cultivarea relațiilor pe termen lung necesită un angajament serios din partea membrilor. Nu poți obține rezultate fără să investești timp și energie în proces.

  O altă limită pe care am observat-o este depășirea barierelor personale. Unele persoane se confruntă cu reticență sau anxietate socială, ceea ce poate reprezenta o piedică în dezvoltarea relațiilor de afaceri. Noi suntem aici pentru a iniția conexiunile, dar este important să conștientizăm pașii necesari pentru a depăși aceste provocări și a ne maximiza potențialul în networking.

  La DBC, ne străduim să conectăm oamenii într-un mod care respectă autenticitatea fiecăruia și să facilităm schimbul de valoare mutuală. Prin consultanța noastră în networking, încurajăm membrii să privească dincolo de obiectivele pe termen scurt, adevărata magie a DBC stă în comunitatea sa – un mozaic viu și vibrant de profesioniști din diverse domenii. Aici, membrii își găsesc echipele, partenerii și mentorii, extinzându-și orizonturile și cunoștințele în moduri neașteptate și inspiratoare.

  Observăm o evoluție semnificativă în comportamentul clienților în ceea ce privește networking-ul. O dorință accentuată pentru interacțiuni mai autentice și semnificative, clienții căutând să stabilească conexiuni profunde și de lungă durată, mai degrabă decât schimburi superficiale de contacte.

  Aceste comportamente subliniază o schimbare în dinamică networkingului, orientându-ne să adaptăm și să personalizăm evenimentele și programele noastre pentru a răspunde nevoilor specifice și în continuă schimbare, ale comunității noastre.

  Un sfat pentru cititori:

  Investiți în dezvoltarea abilităților de networking și rămâneți autentici. Este cheia pentru a construi relații profesionale durabile și valoroase.

  Cristiana Pătru: Global Business Development Director, Dynamic Business Connections

  Cristiana este o profesionistă, cu o bogată experiență în elaborarea strategiilor inovatoare în domeniile financiar, comunicare și afaceri. Cu peste 15 ani de expertiză în arii precum diplomație culturală, finanțe, educație și sectorul imobiliar, ea este ghidată de valori fundamentale, asigurându-se că atât cei din jur, cât și proiectele sale, ating cele mai bune rezultate posibile.

  A coordonat financiar, alături de o echipă internațională de profesioniști, unul dintre cele mai provocatoare programe de țară din ultimii 25 de ani – proiect dedicat lui Constantin Brâncuși. Experiența extraordinară, care a adus laolaltă mii de reprezentanți ai artei, instituții de cultură și media din România, dar și marile muzee ale lumii. A atras, prin excelență, peste 166.000 de vizitatori, subliniind atât importanța valorilor comune, precum și forța transformatoare a comunităților. Crede cu tărie că fiecare obstacol este o oportunitate de creștere și dezvoltare, precum și o lecție valoroasă și de asemenea, că resursa cea mai importantă în business este conexiunea umană.

  În cadrul Dynamic Business Connections, misiunea Cristianei este să încurajeze colaborarea și înțelegerea între diferite comunități și să contribuie la creșterea continuă, atât personală, cât și profesională.

  Cât de importante sunt diversitatea și incluziunea în dezvoltarea unei comunități?

  Diversitatea și incluziunea sunt fundamentale în dezvoltarea unei comunități prospere și durabile. Ele aduc perspective variate, abordări inovatoare și stimulează creativitatea. Prin promovarea diversității, comunitatea devine mai rezilientă și capabilă să răspundă mai eficient la provocările diverse.

  Incluziunea, pe de altă parte, creează un mediu care încurajează participarea activă a tuturor membrilor, contribuind la o coeziune mai puternică și la o creștere armonioasă. Pentru noi este esențial să ne asigurăm că fiecare membru este ascultat și respectat pentru contribuția sa în cadrul comunității.

  Asigurați consultanță în business development. Pe ce mizați în interacțiunea cu clienții?

  În cadrul serviciilor noastre de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor, acordăm o importanță deosebită stabilirii unor relații durabile și comprehensiunii aprofundate a necesităților specifice ale clienților noștri. Principala noastră prioritate este furnizarea de soluții tailor-made, concepute să se alinieze perfect cu particularitățile fiecărui client în parte. Promovăm un cadru de lucru caracterizat prin transparență în comunicare și colaborare, având ca obiectiv principal sprijinirea succesului afacerilor partenerilor noștri. Angajamentul nostru este să facilităm colaborări pe termen lung, fundamentate pe încredere și respect, oferind totodată o perspectivă clară asupra evoluției proiectelor și integrându-i pe clienți în procesele decizionale. Astfel, nu numai că ne dedicăm succesului imediat al partenerilor noștri, dar punem și bazele unei cooperări pe termen extins, caracterizate prin încredere și respect reciproc.

  O perspectivă de viitor pentru scalarea afacerilor constă în exploatarea puterii comunităților. Prin construirea și susținerea comunităților dedicate, afacerile pot beneficia de resursele colective, expertiză diversă și suportul constant.

  Un model eficient de job în acest domeniu implică colaborarea strânsă între membrii comunității, împărtășirea cunoștințelor și promovarea inițiativelor, precum și identificarea activă și constantă de noi oportunități. Această abordare nu numai că stimulează creșterea, dar și consolidează legăturile între profesioniști și companii.

  Prin colaborarea în cadrul comunităților, afacerile pot depăși provocările individuale și pot atinge noi culmi ale succesului. Astfel, ne putem sprijini reciproc în creștere și învățare unii de la alții. Este ca și cum am avea un grup mare de prieteni și colegi, mereu pregătiți să ne susțină în orice moment și să ne ofere idei noi și inspirație. Astfel este construită comunitatea noastră – Dynamic Business Connections – ca o familie.

  Un sfat pentru cititori:

  Încurajez cititorii să își extindă rețelele de contacte și să investească în relații autentice. O conexiune puternică poate deschide uși neașteptate și poate aduce o valoare considerabilă, în carieră și în dezvoltarea personală.

  Andrei Dicher: Development Manager, Dynamic Business Connections

  Este coordonator educațional, expert în vânzări și trainer în comunicare, deține o expertiză de peste 7 ani  în domeniul vânzărilor, cu expertiză atât la nivel național, cât și internațional, în țări precum Germania, Austria și Polonia. În cei 7 ani de activitate, a lucrat în HR, vânzări directe, consultanță și mediere de business pentru companii din industrii precum FMCG, Consultanță și IT. Rolul lui în comunitatea Dynamic Business Connections este de a crește și dezvolta comunitatea.

  Are la activ peste 1500 de ore de training-uri oferite. A facilitat:

  • IT: baze de date, cyber-security și implementarea platformelor Cloud.
  • Public Speaking: „Comunicare cu Impact”
  • Vânzări: „Transformă NU-ul în DA”, Crește-ți Vânzările folosind Inteligența Artificială” „Transformă NU-ul în DA – Crește-ți Vânzările prin LinkedIn.”

  Un trainer relevant înțelege nevoile pieței și este implicat activ în aceasta. Valoarea pe care un instructor o oferă, constă în abilitatea de a lucra în tandem, atât în vânzările directe, cât și ca specialist. Prin cunoașterea profundă a pieței și prin participarea activă în procesele de vânzare, Andrei Dicher oferă perspective și soluții practice, adaptate nevoilor specifice ale clienților.

   Vânzările sunt cele aducătoare de venit. Cât de importantă este educația continuă în vânzări?

  Este esențială pentru succesul pe termen lung, în acest domeniu. Într-o lume a afacerilor în continuă schimbare, este crucial să rămânem actualizați cu cele mai recente tendințe și tehnologii. Prin intermediul educației continue, vânzătorii pot să-și îmbunătățească abilitățile, să-și lărgească cunoștințele și să se adapteze la cerințele mereu schimbătoare ale pieței.

  În cadrul Dynamic Business Connections, susținem și încurajăm educația continuă în vânzări, oferind programe de training și resurse specializate pentru membrii noștri. În plus, promovăm schimbul de experiență și colaborarea între profesioniștii din domeniu, creând astfel un mediu propice pentru dezvoltarea continuă și excelența în vânzări.

  Cum rămâneți în pas cu evoluția pieței și tehnologiilor în domeniul vânzărilor?

  A fi în pas cu evoluția pieței și tehnologiilor, în domeniul vânzărilor, este prioritar . Urmărim cu atenție evoluțiile din industrie, participăm la conferințe și evenimente relevante și colaborăm cu experți și profesioniști din domeniu. De asemenea, investim în educația continuă a membrilor noștri, oferind programe de training și resurse specializate care să îi ajute să își îmbunătățească abilitățile și să se adapteze la schimbările din piață. Prin intermediul acestor eforturi, ne asigurăm că suntem mereu la înălțimea provocărilor și că putem oferi cele mai bune soluții și servicii clienților noștri.

  Tehnologiile emergente au un impact semnificativ în domeniul vânzărilor și al afacerilor în general. De la inteligența artificială și machine learning, până la automatizare și analiza datelor, aceste tehnologii aduc noi oportunități și provocări pentru profesioniștii din domeniu. Prin intermediul lor, vânzătorii pot să-și optimizeze procesele, să-și îmbunătățească eficiența și să ofere experiențe personalizate clienților.

  Totodată, aceste tehnologii le permit să acceseze și să gestioneze volume mari de date, să identifice tendințe și modele și să ia decizii mai informate și mai rapide. În același timp, însă, tehnologiile emergente ridică și anumite provocări, cum ar fi nevoia de a înțelege și de a gestiona datele într-un mod responsabil și etic, sau de a se adapta la schimbările continue din piață și din mediul de afaceri.

  Este important ca profesioniștii din domeniu să fie deschiși și receptivi la schimbările tehnologice și să investească în dezvoltarea continuă a abilităților și cunoștințelor lor, pentru a putea profita la maximum de oportunitățile oferite de acestea și pentru a rămâne competitivi pe piață.

  Perspectiva de viitor pentru dezvoltarea profesională în vânzări și afaceri este una plină de oportunități și provocări.Pe măsură ce tehnologiile avansează și piețele se schimbă, profesioniștii din domeniu vor trebui să fie tot mai flexibili și mai adaptați la schimbare, pentru a rămâne competitivi și relevanți. Totodată, însă, aceste schimbări aduc și noi oportunități de creștere și inovare, cum ar fi accesul la piețe internaționale, dezvoltarea de produse și servicii inovatoare sau colaborarea cu parteneri și clienți din diverse domenii și industrii.

  Prin intermediul educației continue și al investițiilor în tehnologie și inovație, profesioniștii din domeniu pot să-și îmbunătățească abilitățile și să-și extindă cunoștințele, pentru a putea profita la maximum de oportunitățile oferite de această evoluție și pentru a-și construi cariere de succes în vânzări și afaceri.

  Un sfat pentru cititori:

  Fiți deschiși și receptivi la schimbare și investiți în dezvoltarea continuă a abilităților și cunoștințelor voastre. Numai așa veți putea rămâne competitivi și relevanți într-o lume a afacerilor în continuă schimbare.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles