close
close

Formular cerere ofertă

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații

  Impresariatul artistic cu Christian Raetscher

  A fi cine ești, înainte de a face business

  German Quality Entertainment, astăzi una dintre cele mai cunoscute companii de impresariat muzical din Germania și România.

  Christian Raetscher, fondatorul German Quality Entertainment s-a născut în Gârbova, județul Alba și a copilărit în România până la 15 ani. Astăzi trăiește în Germania și este cel mai popular român din Munchen.  Este un saș desăvârșit și nu se oprește să vorbească despre comunitatea, tradiția și cultura săsească. Nu ai cum să te plictisești cu el, te acaparează cu povești, câte și mai câte despre oameni, muzică, cultură, evenimente, artă..și lista poate continua. A stăbătut mult, iar de mai bine de 36 de ani este alături de artiști, contribuid în organizarea multor evenimente.

  A crescut într-o familie unde tatăl cânta în fanfară, iar mama în cor. În aceste condiții, cum să nu dezvolți o pasiune pentru muzică? A jucat teatru, a fost actor de film, iar de la 13 ani a început să organizele baluri săsești, ca să ajungă ulterior să conducă artiști români în Germania și mari personalități ale muzicii internaționale, în România.

  Astazi, Christian Raetscher are aproape 50 de ani și spune că munca de impresar nu este tocmai ușoară. E nevoie să îți asumi un risc al pierderii și că orice spectacol, necesită investiție.

  Îmi pasă, mult. Nu pot dormi noaptea daca există o posibilitate ca oamenii implicați în activitățile mele să aibe probleme financiare din vina mea. Motiv pentru care, plata salariului este una din cele mai importante aspecte. Planificăm activitățile pe o durată mai lungă, pentru a ne asigura ca investițiile acoperă  cheltuielile cu oamenii implicați.

  Întotdeauna apar provocări, care trebuie gestionate într-un timp record. Așadar, eficiența în acest business reprezintă un alt reper al activității pe care o desfășor de 4 decenii. În România, incertitudinea de la nivel legislativ și birocrația îi determină pe unii investitori să facă cale întoarsă. Însă, cei mai mulți, care aleg să rămână, găsesc aici oameni capabili, fiind atrași deopotrivă de resursele, obiectivele turistice, gastronomia și autenticitatea locală. Din păcate, stăm mai prost la capitolul management, nu avem acest talent.

  Pandemia de coronavirus a fost ca o renaștere, cel puțin pentru mine, iar asta pentru că am avut noroc. N-am avut eveniment pe care să-l anulez. În prezent, dorim să integrăm și educația în peisaj, dar și turismul, mai mult decât am făcut-o în trecut. Anul viitor German Quality Entertainment  împlinește 10 ani de activitate continuă, zi de zi.

  Evenimentele German Quality Entertainment pot fi găsite în mediul online, atât pe pagina noastră de facebook: facebook.com/gqentertainment.ro, cât și pe site: gqentertainment.ro  

  Sfat pentru cititori:

  A fi cine esti tu, înainte de a face business este cheia în dezvoltare și împlinire. Totul în viață este răsplătit: și binele, și răul.

  Realizator, Diana Ciobotar

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles