close
close

Formular cerere ofertă

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații

  Creșterea încrederii de sine și evitarea burnout-ului

  Roxana Guzu este Yoga Face Trainer și Terapeut în zona de Makeup. Este creatoarea conceptului de Makeup Therapy din România, iar din anul 2013 este prezentă ca și Makeup artist în industria media fashion, televiziune, videoclipuri și editoriale și din 2017 susține cursuri de terapie prin machiaj. Povestea ei de viață a condus-o astăzi să aducă ședințele de Yoga Face în zona de business.

  Cele două programe de Yoga Face și Make-up Therapy, Roxana Guzu le-a îndreptat și către angajații care lucrează de la birou.  Yoga Face ajută la producția de endorfină, eliberearea de cortizol, reducerea stresului, iar Make-up Therapy ajută femeile și tinerele să-și creeze un machiaj potrivit propiilor trăsături pentru a crește stima și încrederea în sine.

  Ce este yoga face și cum îi ajută pe cei care au un loc de muncă stresant, sau pe cei care petrec mai mult de 50% în fața calculatorului?

  Face Yoga este o practică holistică, care acționează pe 3 niveluri: fizic, spiritual și emoțional. Are multimple beneficii, iar pentru angajații care lucrează în medii stresante,  sau pentru cei ce stau la calculator, această practică este precum un restart, o gură de aer proaspăt sau efectiv o pauză de detensionare.

  Îmbunătățește fluxul sangvin și de oxigen către toate părțile corpului, începând de la mușchi și piele, până la creier și glandele interne (hipotalamusul, glanda pitulară și glanda pineală). De asemenea, stimulează producția de endorfină, care este responsabilă de energia și starea de spirit și reduce stresul. La final de zi, ne ajută să avem un somn de calitate, eliberând nivelul de cortizol, ce îl înlocuiește cu melatonina, funcția de regenerare a corpului nostru. Îmbunătățește concentrarea,  memoria și vederea și stimulează producția de endorfină, care este responsabilă de energia, starea de spirit și reduce stresul.

  Spune-ne mai multe despre programul de Face Yoga. Ce reprezintă și cine îl poate practica?

   

  Yoga Face este o combinație dintre masaj facial, presopunctură și încordarea mușchilor faciali. Ne ajutăm de mâini pentru a ne relaxa fața. Acționăm asupra punctelor energetice de pe față pentru a detensiona zonele încordate, zonele de durere (cervical, cap, maxilar, dantură) ajutând la oxigenarea creierului. Totul este prin atingerea feței, capului și gâtului. Programul durează în jur de 20 de minute în care se lucrează neîncetat, având contactul permanent cu fața (în oglindă, în fața camerei frontale a telefonului sau a calculatorului). Programul poate fi practicat de doamne, dar și de domni. În mediul de corporate se pliază ideal ca la jumătatea programului, ori în pauze, angajații să practice programul timp de 20 de minute. De asemenea tinerii care studiată sau au o activitate intelectuală solicitantă sunt invitați să îl adopte. Beneficiile sunt multimple, iar pe lângă cele precizate, ne ajută la întinerirea pielii de pe față și gât, dar și a posturii capului și a spatelui.

  Cum pot companiile să implementeze o astfel de practică la birou?

  Aici ne adresăm companiilor care încurajează practicile sănătoase propriilor angajati sau spațiile de coworking. Programul poate fi pus la dispoziție foarte simplu deoarece există posibilitatea furnizării de materiale video cu antrenamente, dar și organizarea lor în fizic, la birou. E necesar să existe doar intenția angajatorilor de a le oferi acest program angajaților săi. Este un program ce lupta împotrivă burnout-ului și a stărilor emoționale negative și ajută la echilibrarea stării generale și creșterea stimei și încrederii de sine.

  Pentu cei ce vor să se înscrie în program și doresc să înceapă să practice antrenamentele ce informații ar trebui să știe?

  Nu doar companiile sau spațiile de co-working au acces la acest program. Oricine este dornic să înceapă, antrenamentele sunt în fiecare seară  online, pe zoom, începând cu ora 21.30. Pe lângă asta se oferă și accesul la materiale video înregistrate din timpul antrenamentelor, pentru a le practica oricând dorește fiecare.

  Ar fi necesar să știe că beneficiile programului le pot avea doar dacă îl practică cel puțin de 3-4 ori pe săptămână, iar pentru că vorbim de un antrenament, rezultatele apar dacă există constanță.  Este un proces de reconturare facială, tonifiază mușchii de pe față, iar prin mișcările de pe față se crează un drenaj limfatic și o exfoliere blândă. Am avut întodeauna feed-back pozitiv din partea clienților, în special vizând relaxarea, somn îmbunătățit, expresia feței mult mai luminoasă și eliminarea cearcănelor.

  Ce este Make-up Therapy și cui i se adresează?

  Make-up Therapy este un curs terapeutic de automachiaj. Scopul acestui curs este de a pune în lumină frumusețea naturală a fiecăreia și de a ajuta fiecare cursantă în a-și găsi stilul de machiaj personalizat și reprezentativ. Militez pentru less is more. Nu încurajez produse de makeup în exces pe față, pentru că eu cred că nu avem nimic de ascuns, nici la exterior și nici la interior. Suntem frumoase și trebuie sa constientizăm asta tot mai mult. Cursurile se adresează femeilor și tinerelor, ba chiar și în pereche mamă-fiică. În zona de corporate acest curs se adresează companiilor pentru care imaginea angajatei contează în relația cu clienții, sau doresc să ofere un cadou ideal pentru doamnele din companie.

  Realizator, Diana Ciobotar

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles