close
close

Formular cerere ofertă

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații

  Construcțiile de acasă clădesc echipe internaționale

  Valentin Ciobotar este fondatorul DumiVal Construct, antreprenor cu o experiență de peste 15 ani în execuția lucrărilor de construcții, atât în Romania, cât și în Europa centrală si de sud, la doar 34 de ani. A plecat din România în 2008 și a revenit în 2018 pentru a  construi o echipă internațională, acasă.

  Cu o modestie aparte și o calmitate bine ancorată, s-a alăturat proiectului nostru care are ca scop dezvoltarea antreprenoriatului romănesc.

  Cum este să va întoarceti în România și să aveți propria echipă internatională de construcții?

  Având în vedere că aproape mai bine de jumătate de viață mi-am petrecut-o în afara României, interacționănd cu argentinieni, filipinezi, albanezi, moldoveni, ucrainieni, italieni, polonezi, danezi si multi altii, astăzi îmi este dat să am lângă mine în continuare oameni din diferite puncte ale Pământului, acceptând foarte ușor ideea de diversitate și în echipa DumiVal, chiar aici acasă, în România. Pot spune că îmi înțeleg destul de bine colegii din perspectiva distanțierii lor de casă și îmi doresc să nu îmi pierd această abilitate pe viitor. Vreau ca cei care acceptă să ni se alăture în echipă, să crească și să se dezvolte odată cu echipa DumiVal. Cred cu tărie că doar noi oamenii suntem cei care pot transforma o echipă într-un spirit, asta am învațat-o din fotbal cel mai bine, iar prin respect, seriozitate, sinceritate, perseverență și adaptare, se poate atinge echilibrul perfect în transformare. Este antrenant, dar în același timp binecuvântată experiența și ne bucură că ne-am întors în România. Deși sunt multe aspecte dificile pe care le întâlnim, este de apreciat că industria noastă este catalogată ca fiind una de interes pentru viitor și beneficiază de acele scutiri de taxe. Asta ne ține în picioare.

  Cum vă adaptați la piața de construcții din România?

  Cunoscându-ți limitele, poți anticipa rapid dacă ți se va contesta o lucrare, sau dacă există loc de mulțumire. Este al naibii de dificil să îi mulțumești pe toți, însă consider că dacă persistă dorința de a face lucruile bine și există un echilibru în a fi foarte corect cu tine și cu ce ai, nu poți da greș. Ne hrănim cu liniștea de pe șantier atunci când este momentul verificării lucrarilor și nu se contestă mare lucru…în construcții nu prea primești laude sau mulțumiri, ci  liniște. Așa am învătat să mulțumesc pentru lucrul făcut bine, chiar dacă poate e mai puțin decât ne dorim, și doar așa ne putem asuma un proiect, responsabil. Ne adaptăm pentru că facem balanța mereu între cerințele proiectului și cele a clientului, ne calculăm bine costurile și nu acceptăm un proiect dacă este sub media de piață.  Menținem echilibrul între cost și calitate, punem mare accent pe comunicare, iar asta ne diferențiază.

  Ce v-a făcut să vă întoarceți acasă?

  Mereu m-am lăsat condus și de instinct. Nu puteam să ajung aici, dacă acționam diferit. Am decis să mă întorc pentru că sufletul a fost mereu aici.  Poate nu eram în Romania astăzi, dacă nu luam decizia să plec din țară. Așadar, consider că a fost cea mai bună alegere pe care am facut-o, pentru că doar așa am căpătat experiența de asociere, care mi-a dat curajul mai apoi să mă întorc acasă, să formez echipa DumiVal și să-mi clădesc propria familie de astăzi. Oriunde în lume nu e mai bine ca acasă.

  Sfat pentru cititori:

  Credeți în oameni și urmați-vă instinctul. Oamenii sunt Dumnezeu, iar Dumnezeu, oamenii. Doar împreună putem să construim o Românie, acasă.

  Realizator, Diana Ciobotar

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles